sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kiinalainen juttu eli jiaozi

Tässä männä päivänä räpellettin hovimestarin jiaozeja, kiinalaisia kakkusia. Ne ovat puolikuun muotoisia , ohut kuorisia täytettyjä suupaloja.Kiinassa niitä syödään perinteisesti uutenavuotena. Ostettiin valmiit kuoret Hakaniemestä yhdestä etnisestä ruoka kaupasta pakasteena.Ei riitä hermo eikä taitokaan kaulimaan niin ohuen ohuita kuoria.Täyte on helppo ...
-n.kilo kiinankaalia tosi pieneksi silputtuna
-200g possun jauhelihaa
-10 vartta kevätsipulia,myös pieneksi silputtuna
-200g katkarapuja
-4 rlkseesami öljyä
-2 rlk riisiviiniä, sherrykin käy... kokki voi ottaa loput, molemmille jaloille
-4rlk maapähkinä öljyä
-suolaa ja pippuria
Nämä kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi .Itse pyöräytin vielä tehosekoittimella , niin tulihan tasaista.Sitten vain levitellään kuoret pöydälle leivinpaperin päälle ja pieni nokare täytettä keskelle kuorta ja kuori suljetaan.Minä vähän kastelin reunoja vesilasissa kostutetulla sormella ja suljin kuoret käyttämällä apuna haarukkaa reunojen litistämisessä. Oli näin joutuisempaa.
Sitten laitoin kymmenen litran kattilaan veden kiehumaan, noin puolilleen vettä. Pudottelin kakkuset kiehuvaan veteen ja kun ne kohosivat pintaan (n. 7-10 min) nostelin reikäkauhalla pois. Ja heti perään paistoin nopeasti paistinpannulla pienessä öjlytilkassa ruskean pinnan. Hyviä tuli. Syötiin sitä tehden kun valmista tuli.Mutta jos oikein haluaa laittaa esille nämä niin matalalla salaatti pedillä ovat edukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti